Ons varkensvlees is van het Friberne varken: kwaliteitsvlees van gezonde Friese varkens die vrij zijn opgegroeid met een natuurlijk dieet, met smakelijke kruiden en zonder onnodige antibiotica. De smaak is puur en echt. Al ons varkensvlees ook worst en gehakt is van Friberne. 

Exclusief bij Keurslager Veltman: Fries varkensvlees

Persbericht januari 2013

BURGUM – ‘Friberne’ is de merknaam van bijzonder varkensvlees uit Friesland. Het vlees van het ‘Gaasterlands Kruiden Varken’ is afkomstig van een speciaal gefokt varkenras. Vanaf opfok tot de slacht is er nadrukkelijk aandacht voor het welzijn van de dieren. ‘Friberne’, alleen verkrijgbaar bij keur- en vakslagers, is nu ook te koop bij Keurslager Veltman in Burgum.

Aan de wieg van ‘Friberne’ (een combinatie van ‘Frisia’ en ‘berne’, Fries voor ‘geboren’) staat varkensfokker John Lorist uit Hemelum. Hij voert zijn dieren met duurzaam geteeld ruwvoer, aangevuld met een mengsel met kruiden die varkens in de natuur ook graag eten. Bovendien is de varkensfokker zeer terughoudend met het gebruik van antibioticum. De kruiden zorgen voor meer welzijn van de dieren en dragen bij aan een natuurlijke, pure smaak van het vlees. Een extra smaakmaker is het hogere vetgehalte van het vlees.

Friberne is verkrijgbaar bij een groeiend aantal verkooppunten, waaronder Keurslager Veltman aan de Schoolstraat. “Gecontroleerde kwaliteit staat bij ons voorop”, aldus Fenny Veltman van de Burgumer keurslager. “Van gezonde opfok en stressvrije transport tot verantwoorde slacht en verse, betaalbare varkensvleesproducten.”

Exclusief bij Keurslager Veltman: Fries varkensvlees

Veltman, Keurslager

Markt 61A
9251 JR Burgum
0511461336

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 20:00
zaterdag 08:00 - 17:00
zondag Gesloten