Gezonde mix tussen zelfstandige winkels en ketens

Leuke evenementen het hele jaar door

Gratis parkeren

Goed bereikbaar vanuit alle richtingen

Centraal gelegen tussen Leeuwarden, Drachten & Dokkum

Burgum heeft meer!

“BURGUM IS IN WÂLD- EN WETTERDOARP”, zeggen Burgumers trots als zij hun dorp beschrijven. Vaak wordt in een adem de veelheid aan voorzieningen geprezen en het feit dat er volop parkeergelegenheid is, altijd gratis.

De ruim tienduizend inwoners genieten dagelijks van het grote winkelaanbod in het dorp, dat varieert van bouwmarkt tot juwelier en van diervoederhandel tot cadeaushop.
Ambachtelijke zaken als bakkers, slagers, kappers en bloemisten zijn er in meervoud, net als kledingzaken waaronder verscheidene zelfstandige modewinkels. Diverse horecagelegenheden als restaurants, (lunch)cafés en snackbars hebben op warme dagen een gezellig terrasje voor de deur.

De slogan ‘Burgum heeft Meer’ laat zien dat Burgum een actief dorp is. Onder andere een creatieve winkeliersvereniging zorgt dat er bijna iedere zaterdag iets leuks te doen is in het gezellige winkelcentrum.

In het magazine

Het ambachtelijke slagersbedrijf Veltman Keurslager bestaat inmiddels al 35 jaar. Het assortiment is veel breder dan alleen kwaliteitsvlees.

Kwaliteit op je bord
Veltman Keurslager is een echt familiebedrijf. Jacob Veltman opende de Burgumer slagerij in 1988 en zijn zoon Hidde Veltman neemt het stokje binnenkort van hem over. Hidde: "Tijden zijn veranderd, maar de kwaliteit niet. Wij verkopen alleen lokaal kwaliteitsvlees en dat verschil proef je. In de winkel vind je ook heerlijke eigen bereide maaltijden, belegde broodjes, grillproducten en ambachtelijke vleeswaren. Daarnaast leveren we complete (all-in) barbecues met vlees, salades, stokbrood, sauzen, borden en bestek."

Gemak dient de mens
"Er is steeds meer vraag naar onze heerlijke kant-en-klare maaltijden", vertelt Hidde. "Wij maken hier alles zelf, dagvers, zonder conserveringsmiddelen en alles lokaal ingekocht. Lekker makkelijk en smaakvol. Daar staan we garant voor!"

Meer-dan-een-slager

Veltman, Keurslager

Markt 61A
9251 JR Burgum
0511461336

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 17:00
zondag Gesloten